društvo s ograničenom odgovornošću  
internet  
o poduzeću o šumama        ponuda        ostalo
 
 

Osijek, 28.veljače 2004.

NOVA IMENOVANJA U UŠP OSIJEK

Na prijedlog voditelja UŠP Osijek, dipl.ing. Drage Vračevića, imenovani su novi rukovoditelji odijela i upravitelji šumarija u osječkoj Upravi. Za rukovoditelja Odjela za lovstvo imenovan je dipl.inž. Zlatan Mihaljević, dosadašnji upravitelj šumarije Tikveš, a za rukovoditelja Odjela za uređivanje šuma dipl.inž. Dragomir Pfeifer, dosadašnji upravitelj Šumarije Darda. Za upravitelja Šumarije Tikveš imenovan je dipl.inž. Darko Cvijić, a za upravitelja Šumarije Darda dipl.inž. Zlatko Bošnjaković. Dosadašnji rukovoditelj Odjela za lovstvo, mr.sp. Marin Forgić, imenovan je za savjetnika u uredu voditelja UŠP Osijek. (zlo)

Zagreb, 27. veljače 2004.

SUĆUT MAKEDONSKIM ŠUMARIMA

Povodom tragične pogibije predsjednika Republike Makedonije, Borisa Trajkovskog, Uprava Hrvatskih šuma d.o.o. makedonskim kolegama je uputila izraze sućuti. Tekst u cijelosti možete pročitati OVDJE. (tb)

Bjelovar, 27. veljače 2004.

NATJEČAJ ZA IZLOŽBU FOTOGRAFIJA «ŠUMA OKOM ŠUMARA»

U povodu obilježavanja Dana hrvatskog šumarstva 20. lipnja, te 130 godina organiziranog šumarstva bjelovarskog kraja, Hrvatsko šumarsko društvo – ogranak Bjelovar raspisuje natječaj za 1. bjelovarski salon fotografije «Šuma okom šumara» koji će se od 19. lipnja do 11. srpnja 2004. god. održati u Maloj galeriji Gradskog muzeja u Bjelovaru. Tradicionalna izložba fotografija koju već godinama organizira bjelovarski ogranak HŠD-a, ove će godine prvi puta omogućiti svim zainteresiranim članovima HŠD iz cijele Hrvatske da svojim fotografijama predstave šumu i život u njoj na njima svojstven način. Detaljne informacije o pravilima natječaja, koje će također biti objavljene u slijedećem broju časopisa «Hrvatske šume», kao i prijavnicu za sudjelovanje, možete pronaći OVDJE. (mam)

Delnice 26. veljače 2004.

RUKOVODITELJI PROIZVODNIH ODJELA NA SASTANKU U DELNICAMA

Dvodnevni sastanak rukovoditelja odjela za proizvodnju iz svih 16 uprava šuma i stručnih suradnika za iskorišćivanje šuma iz Direkcije zajedno sa informatičarima održan u Delnicama 25. i 26. veljače, iskorišten je za daljnja upoznavanja sa primjenom i funkcioniranjem programa HSPRO u proizvodnji. Razgovaralo se o nizu aktualnih pitanja poput klasiranja, rasporeda i prodaje drvnih sortimenata. Zajedno sa Komercijalnom službom pokušat će se odgovoriti i na pitanja vezana uz prodaju drvnih sortimenata. Na osnovu održanih rasprava donjet će se aključci, ali "popisati" i nedostaci vezani uz navedenu problematiku koje bi trebalo ukloniti u poslovanju. Nazočni su upoznati s primjenom terenskih računala, te promjenama Zakona o gradnji i projektiranju šumskih prometnica. Bilo je riječi i o mjerama provođenja racionalizacija u poslovanju, a vezano uz zaključke posljednjeg Kolegija Hrvatskih šuma održanog u Sisku. (v.)

Zagreb, 26.veljače 2004.

SKIJAŠI, ZBOR-NATJECANJE ALPE-ADRIA 5.-6.OŽUJKA!

Obzirom da su se snježne prilike popravile, i uz pretpostavku da će tako ostati i slijedeći tjedan, šumarsko natjecanje Alpe-Adria koje se trebalo održati 13.-14. veljače, održat će se 5.-6. ožujka 2004.
Dogovoreno je da se u okviru ovog međunarodnog šumarskog skijaškog natjecanja održi i državno prvenstvo hrvatskih šumara u skijačkom trčanju i veleslalomu, jer teško da će kasnije biti vremena za posebno natjecanje.
Pozivamo stoga sve šumare da se putem ogranaka HŠD ili uprava šuma prijave za natjecanje te na vrijeme osiguraju smještaj. Prijave se dostavljaju u UŠP Delnice - Informatičkoj službi. I ostali zainteresirani, kao navijači ili rekreativci, mogu se prijaviti organizatoru.
Konačnu potvrdu (ili odjavu) natjecanja objavit ćemo u utorak, 2. ožujka. Pretpostavljamo, naime, da ćemo do tada imati sigurnu vremensku prognozu i moći konačno odlučiti o natjecanju.
Organizacijski odbor (hj)

Delnice 23. veljače 2004.

OTVOREN BIATLONSKI CENTAR

U okviru manifestacije 42. Memorijala mira, u Mrkoplju je 21.veljače otvoren prvi Hrvatski biatlonski centar "Zagmajna". Novi centar nudi kvalitetno opremljen prostor za natjecanja u biatlonu, osam metara široke skijaško trkačke staze dužine 4,5 km sa pripadajućim strelištem, ciljnim i startnim prostorom. U realizaciji ovog projekta vrlo značajnog ne samo za Mrkopalj već i Gorski kotar sudjelovale su i Hrvatske šume d.o.o. Pozdravljajući nazočne na otvorenju, član Uprave Hrvatskih šuma Željko Ledinski istaknuo je spremnost Hrvatskih šuma da ulažu i u one projekte koji nisu striktno vezani uz šumarstvo, ali doprinose razvoju kraja, pomažu zapošljavanju novih ljudi i zaustavljaju depopulaciju. Hrvatske šume i do sada su ulagale u razvoj turizma na području Gorskog kotara, u Skradu, Lokvama, Tršću, Delnicama. (v.)

Zagreb, 23. veljače 2004.

KARDINAL BOZANIĆ URUČIO ZAHVALU HRVATSKIM ŠUMAMA

Kardinal Josip Bozanić prošlog je petka uručio zahvale tvrtkama i medijima koji su sudjelovali u božićnoj akciji Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti". Cilj akcije bio je sakupiti novac za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj. Predstavnici gospodarstva u akciju su se uključili donirajući dio novca namijenjen božićnim i novogodišnjim domjencima, a građani su 166 375 puta nazvali humanitarni telefon. Hrvatski Caritas na taj je način prikupio 2,6 milijuna kuna, od čega gotovo 2,2 milijuna u novcu te 425 000 kuna u hrani i građevnom materijalu. Zahvalu je u ime Hrvatskih šuma primio mr.sp. Darko Beuk, predsjednik Uprave. Hrvatske šume su za akciju donirale 1000 božićnih drvaca sa korjenom koje je na Trgu bana Josipa Jelačića prodavala Uprava Društva, volonteri Caritasa te brojne osobe iz javnog života. Odaziv građana bio je velik tako da su drvca bila doslovno razgrabljena. (tb)

Delnice 23. veljače 2004.

BOSANSKI ŠUMARI UPOZNATI SA PROGRAMOM HSPRO

u petak 20. veljače u Lovačkom domu Delnice za šumare iz Bosne (Livanjski kanton) održan je seminar o primjeni programa HSPRO-a i terenskih računala u proizvodnji. S navedenom problematikom upoznali su ih Branko Grbac organizator obrade podataka u informatičkom odjelu delničke Uprave, Milivoj Diklić, stručni suradnik za iskorišćivanje šuma i Dario Štefančić poslovođa iz šumarije Crni lug. Šumari iz delničke Šumarije prikazali su gostima i praktično rad na terenskim računalima. Ovakvi susreti šumara na međunarodnoj razini uz upoznavanje sa određenom problematikom korisni su i zbog razmjene iskustava vezanih uz rad i struku, pa je tako bilo i ovog puta u Delnicama. (v.)

Sisak, 23.veljače 2003.

GUBITAK, 12,3 MILIJUNA KUNA

Posljednji, još uvijek privremeni financijski rezultati pokazuju da su HŠ u protekloj godini poslovale s 12,3 milijuna kuna gubitka. Prema 2003. godini, prihodi su ostali isti, dok su troškovi porasli tri posto, istaknuto je na Kolegiju HŠ, 20. veljače u Sisku. U obrazloženju povećanja gubitka u odnosu na posljednji izvještaj (8,9 mln. kuna, na Intranetu smo o tome pisali 16. veljače, pa to ne ponavljamo), rečeno da je to između ostalog posljedica još nekih troškova načinjenih u prosincu, kao što su božićnica, dar djeci, otpremnine, povećani iznos za plaće, isplata žira kod nekih uprava.
Obzirom da je 2003. prošla i iskazani gubitak je činjenica koja se ne može popraviti, ovaj podatak treba shvatiti kao krajnje upozorenje, "signal", za vrijeme koje dolazi, rečeno je u raspravi. Ne treba ga "lakirati" jer je, dobrim dijelom, i posljedica odnosa i nebrige države na konstantne zahtjeve za deregulacijom cijena u ovome segmentu. To ujedno znači da se i plan poslovanja za 2004. godinu koji donesen "uvjetno", uz predviđeni porast cijena drvnih sortimenata, a koji je, pokazalo se, teško očekivati, mora odmah mijenjati. Uz to, od dospjelih potraživanja (155 mln. kuna) neka su takva da će ih biti teško naplatiti, nepovoljan je novčani tijek pa se teško dolazi do sredstava za plaće i poslovanje. Nestalo je, kako je netko rekao "manevarskog prostora". Članovi Kolegija u raspravi su se osvrnuli na rezultate te posebno na probleme pojedinih uprava. Od njih l6, pola je poslovalo s gubitkom (najveći Gospić i Osijek). Neki od "gubitaša" pokazuju pozitivne pomake jer su im prihodi rasli brže od troškova (Požega, koja je, usput, čak 39% prihoda ostvarila od drugih djelatnosti). Veći porast prihoda od troškova od kontinentalnih uprava koje su dobro poslovale imaju i Zagreb, Koprivnica, Senj, kod Vinkovaca su prihodi i troškovi jednako rasli, a od krških Split. U Koprivnici misle da su se troškovi telefona (fiksni, mobilni) preveliki i da to treba izanalizirati.
Zaključci s Kolegija koje je predložio predsjednik Uprave mr.Darko Beuk bit će dostavljeni svima (bit će i na Intranetu, u dokumentima). Ukratko, trebat će sve poduzeti kao bi se izborili tržišni uvjeti poslovanja; posložiti stvari i napraviti red u poduzeću; u proizvodnji zaposliti sve vlastite kapacitete i tek uz suglasnst, vanjske izvođače; povaćti etat na visinu lanjskog uz izbjegavanje nisko akumulacijskih sječina; angažirati se ne povećanju prihoda od ostalih djelatnosti; smanjiti zalihe; investirati samo u opremu i poslove koji doprinose smanjenju troškova; prodavati samo onima koji plaćaju, ili isporučivati robu u visini 10% duga; ažurirati naplatu svim sredstvima; sve trupce koji se ne prodaju po ugovorima licitirati na domaćem tržištu; troškove reprezentacije smanjiti na minimum, jednako kao i troškove voznog parka. Mora se, kako je itaknuto i u raspravi, mijenjati plan poslovanja. Osim toga, napravit će se i analiza troškva telefona, kao i nezavisna analiza poslovanja 2003.
Od rada u Hrvatskim šuma i članova Kolegija kojima se zahvalio na dosadašnjoj suradnji, na sastanku u Sisku oprostio se član Uprave Branko Štulić koji odlazi u Ministarsvo kulture. (m)

Zagreb, 20.02.2004.

VAŽNE BILJNE VRSTE NA PODRUČJU UŠP ZAGREB

Od sada na web stranicama Uprave šuma Zagreb možete pronaći sve zaštićene, ugrožene i osjetljive biljne vrste koje obitavaju na području naše Uprave šuma. Za svaku pojedinu biljnu vrstu naveli smo status, stanište, vrijeme cvatnje i, ukoliko postoje, posebne značajke. Vrste možete pretraživati prema latinskom, hrvatskom nazivu ili statusu. Podaci o pojedinim biljnim vrstama postepeno će se nadopuniti. Za link na stranicu kliknite ovdje. (ljl)

Zagreb, 19. veljače 2004.

OBAVIJEST ADMINISTRATORA INFORMATIČKE SLUŽBE

U nizu virusa i crva još je jedan dosegnuo razinu epidemije. Virus pod nazivom W32/Netsky-B dolazi s mailom i, poput većine crva koji se šire Internetom, odsjeda kao attachment unutar poruke. Ta datoteka, s naizgled smislenim nazivom na koji se nadovezuje neka od često korištenih ekstenzija npr. jpg, doc ili mp3, zapravo je izvršni kod virusa.
Zaštita se sastoji u slijedećem: ukoliko dobijete mail koji u attachmentu sadrži datoteku s odgovarajućim opisom istu poruku odmah obrisati.
Opširnije o virusu saznajte na Sophosovim stranicama. (IS)

Ogulin, 18.veljače 2004

ODRŽAN SKUP RADNIKA

Radničko vijeće UŠP Ogulin održalo 13. veljače, u odmaralištu Uprave u Selcu, skup radnika na kojem se uz iscrpno izvješće voditelja ogulinske Uprave Branka Blaškovića o poslovanju u 2003. godini, raspraljalo i o primjeni novog Kolektivnog ugovora, zaštiti na radu, 3. sportskim susretima radnika te drugim temama. Uz aktivno sudjelovanje u raspravi po pojedinim točkama, istaknuti su i prijedlozi za smanjenjem cijena ljetovanja za radnike HŠ u odmaralištu u Selcu, kao i isplatom terenskog dodatka na prijašnji način (da ne ulazi u plaću). Radnici su mišljenja da bi se slični skupovi trebali održavati češće kako bi se zajedničkim razgovorima pridonijelo što boljoj suradnji i uspješnijem poslovanju UŠP Ogulin. Skupu oko 70-ak radnika prisustvovali su i sindikalni povjerenik ogulinske Uprave te predsjednica HSŠ Gordana Colnar.

Zagreb, 18.02.2004.

ŠUMARSKE JASLICE PONOVO KOD KUĆE

Djelatnici šumarije Zagreb, predvođeni upraviteljem šumarije H.Krauthackerom, dovezli su Sljemenske šumarske jaslice iz Italije. Tijekom trajanja izložbe jaslice su polučile iznimno veliki uspjeh, te su uvrštene i u svjetski adventski katalog u Veroni. Upravo zbog velikog interesa posjetitelja, njihov je boravak produžen i nakon službenog zatvaranja izložbe. Zagrebačka šumarija i autor jaslica kipar Željko Belić dobili su u Italiji posebno priznanje za sudjelovanje na ovoj tradicionalnoj međunarodnoj izložbi. Nakon podužeg izbivanja, drvene skulpture su očišćene i pohranjene u skladište šumarije Zagreb, gdje će pričekati slijedeće božićne i novogodišnje blagdane. (ljl)

Zagreb, 16. veljače 2004.

KOLEGIJ DIREKCIJE

Prema privremenom izvješću Hrvatske su šume prošlu poslovnu godinu završile s 8,9 milijuna kuna gubitka. Prihodi su u tom razdoblju bili isti preklanjskima dok su rashodi veći za 3%. Na to je utjecao i porast troškova osoblja (plaće), i porat broja zaposlenih kojih je prema 2 002. prosječno mjesečno bio više za 4%. Uzroke također treba tražiti i u vrijednosnom usklađivanju potraživanja od kupaca u stečaju, konstantnom povećanju amortizacije kao troška (što je posljedica stalnog investiranja koje nije proizvelo porast prihoda). Premda privremeni, ovi se podaci vjerojatno neće bitnije mijenjati, istaknuto je na današnjem kolegiju Direkcije, prvom od postavljanja nove Uprave HŠ. Stoga su novi predsjednik Uprave Darko Beuk i članovi Željko Ledinski i Branko Štulić sudionicma kolegija poželjeli dobru suradnju u vođenju Hrvatskih šuma i zajedničkom rješavanju problema, kojih, kako je pokazala i ova sjednica, neće nedostajati.
Od aktualnih pitanja, rukovoditelji službi apostrofirali su najvažnija. Evo nekih:
-U siječnju je od prodaje ostvareno 20 milijuna kuna više nego prošle godine što dovodi u pitanje dinamiku, obzirom na predviđeni smanjeni ovogodišnji etat;
-Provode se redovne pripreme za zaštitu od šumskih štetnika i od požara, no uz to ekološka će se služba morati pozabaviti provođenjem odluke o izdvajanju šumskog zemljišta za maslinike, čemu su se HŠ do sada protivile;
-Potrebno je reagirati protiv zakonom neutemeljenog postupka promjena granica pojedinih lovišta koje u HŠ dolaze kao svršeni čin! Štetna je, upozoreno je, i samovoljna pojava građenja gatera za divlje svinje (Ogulin). Vrše se pripreme za sudjelovaje HŠ na sajmu lova i ribolava Loring, početkom ožujka u Zagrebu na kojem će biti prezentirani novi Cjenik za ovu lovnu godinu;
-Nužno je odmah krenuti s realizacijom plana investicija kako bi oprema stigla na vrijeme. U proizvodnji naglasak treba biti na što veće korištenje vlasitith kapaciteta. Pred otvorenjem je i rasadnik Piket;
-U toku je provođenje više projekata informatičkog sustava (prije svih Hš pro), a rješavani su i (informatički) kadrovski problemi u nekim upravama (Buzet). Istaknut je problem, zbog odlaska u mirovinu, kadrova u Službi za kontrolu i reviziju;
-Još jednom je apostrofiran problem otkupa stanova, posebno u sferi procjene.
-Više članova kolegija još jednom je naglasilo možda ključni problem-cijene drvnih sortimenata koje se nisu mijenjale od 1996. godine. Ako se to ne dogodi niti sada (a to je i uvjet ostvarenja plana poslovanja za ovu godinu koji je donijet "uvjetno"), treba razmišljati o rebalansu plana. Čudi također, moglo se čuti, da je od oko 30 milijuna kuna dobiti u studenom, za samo mjesec dana zabiljžen spomenuti gubitak od blizu 9 milijna kuna. Predsjednik Uprave D. Beuk predložio je i zaključke koje će detaljno formulirati posebno pojerenstvo. U najkraćem: treba podići dnevnu naplatu; investirati samo u ono što pridonosi povećanju proizvodnje; ispitati uzroke negativnog poslovanja 2003;iznaći po upravama način smanjenja zaliha; raspraviti u nadležnom ministarstvu oko izdvajanja šumskog zemljišta; napraviti plan integralnog gospodarenja lovištima u HŠ; interna kontrola se treba uključiti u analiza rezultata poslovanja; poraditi na tome da se (bar djelomično) smanji vodni doprinos. (m)

Delnice, 13.veljače 2004.

SEMINAR U DELNICAMA

Danas je u Delnicama održan seminar za redakciju časopisa HŠ o radu s digitalnom fotografijom i načinom uređivanja i slanja fotografija. Seminar je vodio rukovoditelj informatičke službe Branko Meštrić. (bm)

Zagreb, 11. veljače 2004.

PREDSJEDNIK UPRAVE HRVATSKIH ŠUMA

Na jučerašnjoj Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o za predsjednika Uprave imenovan je mr.sp. Darko Beuk. Životopis predsjednika Uprave nalazi se OVDJE.

Zagreb, 10. veljače 2004.

NOVA UPRAVA I NADZORNI ODBOR

Na sjednici Skupštine Hrvatskih šuma d.o.o. održanoj 10. veljače 2004. donešena je odluka o promjeni Uprave Društva. Sa mjesta predsjednika Uprave Hrvatskih šuma opozvan je Željko Ledinski, dipl.ing.šum. a za novoga predsjednika Uprave imenovan je mr.sp. Darko Beuk. Željko Ledinski imenovan je članom Uprave H Š d.o.o. Opozvani su članovi Nadzornog odbora Hrvatskih šuma d.o.o.: Ivo Banac, Željko Pecek, Juro Bajić i Ivica Grbac. Za nove članove Nadzornog odbora imenovani su: Josip Bartolčić, Joso Vukelić, Milan Oršanić i Ivica Čeme. (tb)

Zagreb, 9. veljače 2004.

MEDALJON ZA HRVATSKE ŠUME

Povodom promocije fotomonografije "Svetom Ocu na dar" koju je izdala UPŠ Delnice u znak sječanja na projekt darivanja božićnih stabla Državi-Gradu Vatikanu od strane Republike Hrvatske, u znak zahvale za doprinos Hrvatskih šuma d.o.o. u tom projektu, nadbiskup riječki, mons. dr. Ivan Devčić uručio je članu Uprave Branku Štuliću uručio je zlatni medaljon s likom Svetog Oca. (m)

Zagreb, 9.veljače 2004.

DRŽAVNI TAJNIK O STANJU U ŠUMARSTVU

Državni tajnik za šumarstvo Josip Bartolčić se u razgovoru za Novi bjelovarac (od 5. veljače) osvrće na stanje u hrvatskom šumarstvu. Pročitajte o tome OVDJE. (m)

Zagreb, 9.veljače 204.

ODGAĐA SE NATJECANJE SKIJAŠA

Obavještavaju se svi prijavljeni sudionici skijaškog natjecnja Alpe-Adria koje se u Mrkoplju trebalo održati od 13.-14. veljače, da se natjecanje zbog nedostatka snijega odgađa do daljnjega.
Organizacijski odbor će natjecatelje o novom terminu obavijestiti na vrijeme.
Sve dosadašnje prijave, i eventualne nove, vrijede i dalje. (m)

Zagreb, 9. veljače 2004.

UMRO ČEDOMIR DUNATO

U subotu, 7. veljače 2004. zauvijek nas je napustio dragi kolega, član Nadzornog odbora Hrvatskih šuma d.o.o. i revirnik u Šumariji Krk Čedomir Dunato. Ispraćaj dragog kolege bit će u ponedjeljak, 9. veljače 2004., u 15 sati na groblju Polje, u Šilu na Krku.

Vinkovci, 6. veljače 2004.

NA RADILIŠTU AUTOCESTE PREMA LIPOVCU

Grupa šumara na čelu s rukovoditeljem Službe za proizvodnju Hrvatskih šuma Mladenom Slunjskim, posjetila je 5. veljače radlište u Spačvanskom bezenu vinkovačke Uprave šume gdje je 7. siječnja počelo krčenje šuma hrasta lužnjaka za nastavak gradnje autoceste D-4 od Županje od Lipovca. Šumskimh stručnjacima su se u obilasku radilišta pridružili Danijel Bakriža, koordinator programa sječe šume na dionici i Radoslav Mlinarević, glavni inžinjer za izgradnju autoceste iz Hrvatskih autocesta d.o.o.
Voditelj vinkovačke Uprave Luka Vukovac istaknuo je tom prilikom da će se krčenje šuma obaviti na oko 18 kilometara dužine, a radove će obaviti sjekači iz šumarija Županje, Vrbanje, Otoka, Lipovca i Gunje. Ako vremenski uvjeti budu povoljni radovi bi trebali biti okončani do 15. ožujka, a predviđa se posjeći 70 hektara šume i izraditi oko 30 tisuća kubika bruto drvne mase. Ragovaralo se i o potrebi usklađivanja gospodarskih, ekoloških, hidroloških i socijalnih momenata. Radoslav Mlinarević upoznao je šumare da krčenjem šuma otpočela završna faza gradnje autoceste D-4 od Županje do graničnog prijelaza sa Srbijom i Crnom Gorom kod Lipovca u dužini od 29,4 kilometra i dovršenje europskog koridora broj 10 na području Hrvatske šume koji će prema njegovim riječima najvjerojatnije biti gotov za dvije godine. (zp)

Zagreb, 5. veljače 2004.

11. SPORTSKI SUSRET ŠUMARA REGIJE ALPE-ADRIA (AUSTRIJA, ITALIJA, SLOVENIJA I HRVATSKA)

Iz prošlogodišnjeg izvješća s 10. susreta (u časopisima Šumarski list i “Hrvatske šume”), kada je domaćin bila Italija te našeg programa rada za 2004. god., obavješteni ste, da će ovogodišnji domaćin toga susreta biti Hrvatska. Dogovoreno je da se susret održi u Mrkoplju 13. i 14. veljače 2004. god. (petak i subota) u organizaciji Hrvatskoga šumarskog društva i Hrvatskih šuma d.o.o.
Na rasporedu su naravno zimski sportovi i to skijaško trčanje s pucanjem (biatlon) – žene na 5 km, a muškarci na 10 km te veleslalom. Za klasični stil trčanja i veleslaolom starosne kategorije su: za žene dvije kategorije – do 35 god. i preko 35 god. starosti, a za muškarce tri kategorije – do 45 god., 46 – 60 god. i preko 60 god. starosti. Za one koji se prijave za slobodni stil trčanja važi jedna kategorija, neovisno o starosti. Puca se iz stojećeg stava s pet (5) metaka u određenu metu, s kojima je potrebno postići tri (3) pogotka. Za svaki pogodak manje od tri (3) na postgnuto vrijeme trčanja dodaje se jedna (1) minuta.
Prvoga dana 13. veljače u 14,30 sati startaju nordijsko-alpske štafete (svaka štafeta sastoji se od dva trkača i jednog veleslalomaša, bez obzira na spol), a drugog dana 14. veljače u 9,30 sati start je u disciplinama skijaškog trčanja te u 12,30 sati u veleslalomu.
Ovo je prilika, da kao domaćini uz standardnu ekipu hrvatskih šumara koja se povremeno dopunjava, nastupimo u što većem broju (primjerice Slovenci radi blizine mjesta održavanja najavljuju 60 do 70 natjecateljki i natjecatelja). Stoga pozivamo članove HŠD-a, odnosno zaposlenike Hrvatskih šuma d.o.o., da putem rukovodstava ogranaka HŠD-a ili Uprava prijave zainteresirane, zaključno do srijede 11. veljače 2004. god. u UŠP Delnice, Informatička služba (Franjo Jakovac, dipl. ing.). Startnina je 100 kn i zajednička večera 100 kn, plaćanje na licu mjesta.

Očukujemo Vaše prijave.

Organizacijski odbor (aj)

Osijek, 4.veljače 2004.

POMOĆNIK MINISTRA IZ BARANJE

Na jučerašnjoj zatvorenoj sjednici Vlade, između brojnih razrješenja i imenovanja novih dužnosnika, za pomoćnika u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva imenovan je dipl.ing.šum. Miroljub Stojanović. Ing Stojanović da sada je radio u Odjelu uređivanja šuma UŠP Osijek. Rođen je 1953.godine u Bolmanu (Baranja), gimnaziju je završio u Osijeku, a Šumarski fakultet u Beogradu. U nekadašnjem Šumskom gospodarstvu Jelen počeo je raditi 1980. godine kao revirni tehničar, zatim je radio na poslovima stručnog suradnika na uzgoju. Upraviteljem Šumarije Beli Manastir postaje 1995., a 1998., nakon mirne integracije prelazi u odjel uređivanja šuma osječke Uprave. (zlo)


POČETAK

STARE VIJESTI