HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari



ID10149
ime DOKOZIĆ, Ivan
zvanje
zanimanje     
dipl. ing. šumarstva
     

                                                                IZBOR      (knjiga1/10149)   IZMJENE         ISPIS



lokacija

rođen1955.Požeška Koprivnica
umro10. 7. 1994.



 Gimnaziju je završio u Požegi. Šumarstvo je studirao na Š.F. u Zagrebu, gdje je i diplomirao.
 Poslije završetka studija zapošljava se kao pripravnik u Odjelu za uređivanje šuma, tadašnjeg Š.G. Slav. Požega.
 Kao mlad šumarski stručnjak, kraće vrijeme radi u Šumariji Čaglin, ali je ubrzo premješten u Šumariju Kamenska.
 Uslijedio je premještaj u poslovnu jedinicu "Mehanizacija", gdje radi na mjestu referenta druge faze rada, baveći se ponajviše traktorskom mehanizacijom. Taj posao nastavlja obavljati i u Proizvodnom odjelu požeške Radne zajednice, unutar ondašnjeg ROŠ-a "Slavonska šuma".
 U toku ratnih zbivanja od 1991. do 1993. g. zaposlen je kao rukovoditelj Proizvodnog odjela, kada se zbog rata na požeškom području teško dolazilo do sječive drvne mase.
 Nemirna duha i uvijek agilan osniva privatno poduzeće za sječu i izvoz drvne mase. U početku radi na području Slatinskog Drenovca. Na tom poslu tragično je stradao od zaostalih protutenkovskih mina u šumskom predjelu "Lom" na području Zapadnog Papuka 10.7.1994. g.
 
Požega, 10.srpnja 2006.

SPOMEN-PLOČA DIPL. ING. IVANU DOKOZIĆU

U povodu 12. obljetnice smrti dipl. ing. Ivana Dokozića, izaslanstvo požeškog ogranka Hrvatskoga šumarskog društva uz novopodignutu spomen-ploču položilo je vijenac i stavilo svijeće. U nazočnosti pokojnikove supruge Đurđe i sina Domagoja, dipl. ing. Marijana Aladrovića, voditelja UŠP Požega, te požeških šumara, predsjednik Ogranka, dipl.ing. Stjepan Blažičević obratio se nazočnima prigodnim riječima, iskazujući obitelji zahvalnost na suradnji i spremnost da im se pruži odgovarajuća pomoć. Spomen-ploča podignuta je u šumskome predjelu Lom, u gospodarskoj jedinici Zapadni Papuk zvečevački, u okrilju bukovo-jelove preborne šume. Dipl. ing Dokozić rođen je 1955. u Požeškoj Koprivnici , gimnaziju završava u Požegi, a Šumarski fakultet u Zagrebu. Kao mladi šumarski stručnjak počeo je raditi u Odjelu za uređivanje šuma tadašnjega Šumskog gospodarstva Slavonska Požega, a zatim kraće vrijeme u šumarijama Čaglin i Kamenska. U poslovnoj jedinici Mehanizacija bavi se traktorskom mehanizacijom a taj posao nastavlja obavljati i u Proizvodnom odjelu požeške Radne zajednice, unutar ondašnjeg ROŠ-a «Slavonska šuma». Tijekom Domovinskoga rata, u otežanim radnim uvjetima, zaposlen je od 1991. do 1993. kao voditelj Proizvodnog odjela Uprave šuma Požega. Nemirna poduzetnička duha i uvijek agilan osniva privatno poduzeće za sječu i izvoz drvne mase. Tragično je stradao 10. srpnja 1994. od zaostalih protutenkovskih mina u šumskom predjelu Lom, na području šumarije Kamenska. (t)

 
 ***: Hrvatski šumarski životopisni leksikon, knjiga 1, TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 1996. ORG
 -- spominjan u časopisu 'ŠUMARSKI LIST'
 TOMIĆ, Ivica: Ivan Dokozić, dipl. inž. šum. (1955-1994.), ŠL 7-8/1994, s.267 PDF

thanks to:
HŠ&HŠD&BM