HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari



ID10365
ime MATOČEC, Petar
zvanje
zanimanje     
dipl. ing. šumarstva
     

                                                                IZBOR      (knjiga3/10365)   IZMJENE         ISPIS



lokacija

rođen16. 1. 1948.Đurđevac
apsolvirao1978.
diplomirao30. 7. 1979.
umro1. 1. 1992.Đurđevac



 Sin Franje, zanimanjem zemljoradnika. Hrvatske nacionalnosti. Školovao se najprije u rodnom Đurđevcu, a studirao je u Zagrebu. U Đurđevcu je završio osnovnu školu (1963. ), a maturirao je na Gimnaziji "Vilim Galjer" 1967. godine.
 Studirao je šumarstvo na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Teško se školovao, pa je neko vrijeme radio kao čuvar (RTZ). Diplomirao je 30.7.1979. godine.
 Nakon diplomiranja i odsluženog vojnog roka nije odmah dobio posao u šumarskoj struci, te se zaposlio u Dl "česma" u Bjelovaru i putovao svakodnevno na posao iz roditeljske kuće u Đurđevcu. Tek nakon vise od godinu dana takvog rada zaposlio se u šumarstvu. Oženio se i dobio dvoje djece, pa je udvostručio napore da svoju obitelj materijalno zbrine, i još je vise radio, ali...
 Zbog neodgovornosti lokalnog liječnika, koji je konstatirao da izraslina na vratu dipl. ing. Pere Matočeca nije maligna, i naručio ga na kontrolu za godinu dana, stigao je na pregled u Zagreb prekasno, tako da ga ni operacija ni kemoterapija nisu uspjele spasiti. Umro je nedugo iza proslave svoje 25. obljetnice mature, ne vjerujući da Će mu se dogoditi najgore. Naime, u nimalo lakom životu bio je nepopravljivi optimist.

 ***: Hrvatski šumarski životopisni leksikon, knjiga 3, TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 1996. ORG

thanks to:
HŠ&HŠD&BM