HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari



ID10443
ime M., Branimir
zvanje
zanimanje     
mr. sc., dipl. ing. šumarstva
     

                                                                IZBOR      (knjiga3/10443)   IZMJENE         ISPIS



lokacija

apsolvirao1988.
diplomirao6. 10. 1989.

član HŠD ogranak
Gospić

1990

Šumarija Sveti Rok

diplomirani inženjer šumarstva



 Sin Stanka i Darinke (Amalije) r. Zarić. Hrvat, rimokatoličke vjere. Otac mu je nastavnik, a majka visa medicinska sestra. Osnovnu i srednju školu polazio je i završio u Požegi. Maturirao je u CUO Požega, informatičko usmjerenje, 1983. godine.
 Šumarstvo je studirao na Šumarskom fakultetu Sveuč. u Zagrebu. Diplomirao je 6.10.1989. g. iz područja Šumske komunikacije. Napisao je i obranio diplomski rad pod naslovom "Površinska odvodnja kod šumskih komunikacija na području sjeverne Babje gore". Na istom je fakultetu završio i poslijediplomski studij.
 S pripravničkim stažem otpočeo je odmah nakon diplomiranja u Odjelu za uređivanje šuma
 ROŠ "Slavonska šuma" Vinkovci -OOUR za iskorišćivanje šuma Požega. Kako nije dobio stalno zaposlenje u šumarskoj struci, na godinu dana prelazi u CUO Požega, radeći kao nastavnik iz vise stručnih predmeta drvarske struke. Krajem 1991. godine zasniva radni odnos sa Šum. fakultetom u Zagrebu, dobivši radno mjesto pomoćnika upravitelja NPŠO "Duboka" u Velikoj. Tu dužnost obavlja do svibnja 1993., kad prelazi u JP "Hrvatske šume" p. o Zagreb - UŠ Požega, radeći kao stručni suradnik za projektiranje i graditeljstvo. Prema potrebi službe 1.9.1997. prima dužnost upravitelja Šumarije Donji Lapac UŠ Gospić.
 Tijekom svoga stručnog i znanstvenog rada, a u okviru poslijediplomskoga studija, mr. sc. Branimir Mikić prvi je na području UŠ Požega izradio katastar šumskih cesta, koje su na terenu izmjerene, opisane i katalogizirane prema važećim propisima. Značajan doprinos šumarskoj struci dao je kao vođa stručnoga tima na projektiranju protupožarnih šumskih cesta na području UŠ Split u sklopu FAO programa zaštite i obnove spaljenih i devastiranih područja Dalmacije, koji se kreditira financijskim sredstvima Svjetske banke za obnovu i razvoj.
 Pred povjerenstvom HLS 10.12.1997. položio je ispit za ocjenjivača lovačkih trofeja.
 Član je HŠD.

1Pičman, D., Pentek, T., Mikić, B., 1997: Planiranje i projektiranje šumskih prometnica primjenom osobnog računala. Š.L. 11-12, s.609 pdf
 -- sve u časopisu ŠUMARSKI LIST

 *** ŠL 1-2, 1995., s. 61.
 ***: Hrvatski šumarski životopisni leksikon, knjiga 3, TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 1996. ORG

thanks to:
HŠ&HŠD&BM