KULTURA

SPORT
skijanje

REKREACIJA
planinarenje
kultura@sumari.hr
sport@sumari.hr
efns@sumari.hr
planinari@sumari.hr
 

SEKCIJA ZA KULTURU, SPORT I REKREACIJUSekcija za kulturu, sport i rekreaciju bi trebala objediniti i potpomagati do sada pokrenute inicijative započete u središnjici, po ograncima, kao i inicirati nove sadržaje.

Na području pisanog stvaralaštva sekcija će raditi na okupljanju šumara-pjesnika i književnika i nastojati da se njihov rad primjereno predstavi u šumarskim krugovima ali i prema okružju. Forme djelovanja bit će književne večeri i večeri poezije u Šumarskom domu i na drugim lokacijama U izdavačkom dijelu djelovanja Sekcija će pomagati i aktualnim književnicima u njihovim izdavačkim aktivnostima, ali i organizirati reizdanja određenih značajnih izdanja iz bogatog fonda HŠD-a.

Kroz vizualno stvaralaštvo sekcija će raditi na okupljnju šumara-likovnih umjetnika i nastojati da se njihov rad primjereno predstavi. Nastavit će se već uobičajeno postavljanje izložbi u prostoru Šumarskog doma a vremenom bi se na razinu HŠD digla jedna od postojećih likovnih kolonija, kako bi se likovnjaci barem jednom godišnje mogli okupiti. Sekcija će pomagati tradicionalni salon fotografija bjelovarskog ogranka "Šuma okom šumara" kao prepoznatljivi znak hrvatskih šumara i predstavljati ga u zemlji i inozemstvu.

Prostor Šumarskog vrta je i projektiran da posluži kao osebujna zelena ljetna pozornica u srcu grada, akustična i vrlo prikladna za muzička događanja. U razgovorima s proslavljenom opernom divom Cynthiom Hansell Bakić rodila se ideja o ljetnim glazbenim večerima u Šumarskom vrtu. U šumarskim glazbenim krugovima djeluje veći broj uglavnom tamburaških, ali i drugih sastava koje će Sekcija okupljati i koordinirati njihove nastupe.

Na sportsko rekreativnom polju podržavat će već uhodane međunarodne nastupe hrvatskih šumara na skijaškim EFNS (Europäische Forstliche Nordische Weltkämpfe) i Alpe-Adria natjecanjima te domaćim sportskim i rekreativnim aktivnostima, nogometni Kup Mije Kovačevića, Planinarsko društvo Šumar i slično.događanja:


27. 4. 2011. u 19:00 - With a Song In My Heart, Jadranka Roša, sopran i Matija Podnar, bariton - Šumarski dom, Zagreb

26. 1. 2011. u 19:30 - Gitaristički koncert Muzičke akademije - Šumarski dom, Zagreb

17. 1. 2011. u 17:30 - Otvorenje izložbe fotografija - Karlovac, Gradska knjižnica

16.6 - 7.7. Samostalna izložba slika Zdenka Krulića

25.6 - 27.6. PD Šumar na Štirovači - 11. okupljanje