HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari



ID8564
ime JERŠIĆ, Radoslav
zvanje
zanimanje     
dipl. ing. drvne industrije
     

                                                                IZBOR      (knjiga5/8564)   IZMJENE         ISPIS



lokacija

rođen28. 1. 1944.Zagreb
karijera1971.Tvornica namještaja Bregana
1988.Institut za drvo
1990.Tiliaco d.o.o.
umro25. 5. 2007.Zagreb



 Sin Slavka i Zdenke, r. Urli. Hrvat, katolik. Otac mu je geodet, a majka korespodentica. Školovanje je završio u Zagrebu: osnovnu školu 1960., VIII. eksperimentalnu gimnaziju 1964., a Šumarski fakultet Dl odsjek 1969. g.
 Upisao je poslijediplomski studij iz drvne tehnologije.
 Kao pripravnik, a zatim kao tehnolog, radio je u Tvornici namještaja u Bregani (1971.-1977. ). Zatim je do 1988. g. suradnik-projektant u Finalnom odjelu Instituta za drvo u Zagrebu, a nakon toga rukovoditelj Finalnog odjela Tehničkog centra za drvo do 1990. g. Tada osniva Međunarodni drvni centar za razvoj, marketing i informatiku "Tiliaco" d. d. u Zagrebu čiji je direktor.
 Specijalnost ing. Jeršića je projektiranje i studije razvoja tehnologije za finalnu obradu drva i namještaj. Izradio je više stotina razvojno-investicijskih programa i tehnoloških rješenja. Nekoliko desetaka projekata je realizirano.
 U Tehničkom centru za drvo intenzivno je surađivao na razvoju kvalitete drvnih proizvoda, od laboratorijskog ispitivanja do provedbe kontrole u proizvodnji. U posljednje vrijeme radi na gospodarskom aspektu drvne preradbe, razvoju poduzetništva i transformaciji hrvatske drvne branše u tržišno gospodarenje.
 Godine 1994. pokreće stručnu izdavačku djelatnost: časopis "Drvo" - časopis za drvnu industriju i obrt, tehnologiju, trgovinu i informatiku, a 1996. "Katalog hrvatske drvne branše". Ing. Jeršić objavio je velik broj znanstvenih i stručnih radova u časopisu Instituta za drvo Zagreb "Drvna industrija" (1978.-1987. ) i "Biltenu" Šumarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 Sudjelovao je na velikom broju stručno-znanstvenih skupova, a na njih desetak podnio je referat. Od 1994. objavljuje stručne članke u časopisu "Drvo".

 ***: Hrvatski šumarski životopisni leksikon, knjiga 5, TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 1996. ORG
 ***: Hrvatski leksikon drvnih tehnologa, Šumarski fakultet Zagreb i TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 2002. ORG

thanks to:
HŠ&HŠD&BM