HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari



ID11640
ime Š., Dražen
zvanje
zanimanje     
dipl. ing. šumarstva
     

                                                                IZBOR      (knjiga4/11640)   IZMJENE         ISPIS



lokacija

apsolvirao1973.
diplomirao1974.



 Sin Stjepana i Mire r. Fragner. Hrvat, rimokatolik. Potječe iz zemljoradničke obitelji. Osnovnu je školu završio u Osijeku 1960., a građevinsku tehničku školu u Novom Sadu 1966.
 Šumarstvo je diplomirao na Šumarskom fakultetu u Sarajevu 1974.g.
 Radnu službu započeo je kao građevinski tehničar, radeći na određeno vrijeme. Tek je 1974. primljen u stalni radni odnos u GP "Gradnja" Osijek, jer kao dipl. ing. šumarstva nije uspio dobiti zaposlenje. Radio je u operativi niskogradnje po gradiliš-tima u Slavoniji, Baranji i u Bosanskoj posavini (Brčko, Bjeljina).
 Sredinom 1975. god., u svojstvu građevinskog tehničara primljen je u Projektni biro RZ ŠPP "Slavonska šuma" Vinkovci sa sjedištem u Osijeku. U suradnji sa šumarima trasirao je šumske komunikacije i izrađivao projekte manjih zgrada i manipulativnih prostora te rješavao odvodnju na području Slavonije i Baranje. God. 1977. postavljen je za pomoćnog inženjera projektanta, zatim samostalnog projektanta i na tim mjestima radi do 1990. Kad je organizirano JP "Hrvatske šume" p.o. Zagreb, UŠ Osijek, radi u Proizvodnom odjelu u Projektnom uredu na mjestu stručnog suradnika za investicije i građevinarstvo. Nakon Domovinskog rata trebalo je sanirati posljedice rata u Slavoniji i Baranji, pa dipl. ing. Dražen Špoljarić projektira i nadzire izgradnju prometnica, mostova, stovarišta i stambenih objekata za potrebe hrvatskog šumarstva.
 Oženjen je, otac je dvoje djece.

 *** ŠL 1-2, 1995., s. 59.
 Lončarić, A.Z.: Udruženim snagama do plana proizvodnje (fotoreportaža). Časopis "HŠ", br. 17, 1998., s. 14, 15.
 ***: Hrvatski šumarski životopisni leksikon, knjiga 4, TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 1996. ORG

thanks to:
HŠ&HŠD&BM