HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari

HŠD je posljednjih godina počastio izvjestan broj svojih članova skromnim obilježjima na terenu. Ovdje je ista akcija produžena i na virtualni svijet.
Ivan Đuričić
Ivo Franjković
Stjepan Frkić
Dušan Klepac
Ivan Knežević
Bogoslav Kosović
Josip Kozarac
Antun Levaković
Ilija Lončar
Mato Medvedović
Oskar Piškorić
Branimir Prpić
Josip Radošević
Đuro Rauš
Josip Ressel
Ivan Šavor
Franjo Šporer
Božidar Tomičić
Srećko Vanjković
Mirko Vidaković

Ove stranice imaju ambiciju predstavljati imenik svih šumarskih stručnjaka koji su se školovali u Hrvatskoj ili su djelovali u hrvatskom šumarstvu, te znanstvenika i stručnjaka drugih struka koji su na bilo koji način vezani za hrvatsko šumarstvo. Obuhvaća sve povjesno dostupne šumare, od začetnika koji su djelovali početkom XIX. st. (Ressel, Visiani, Šporer, Tomić, Kos i dr.) pa do zadnjih diplomanata na Šumarskom fakultetu u Zagrebu. Inicijalno imenik je napunjen podacima iz HRVATSKOG ŠUMARSKOG ŽIVOTOPISNOG LEKSIKONA čiji je idejni je začetnik, glavni urednik i nakladnik (TUTIZ LEKSIKA d.o.o.Zagreb) prof. dr. sc. Josip Biškup, premda, u skladu s novim medijem interneta, on je otvoren i svim drugim kvalitetnim izvorima podataka o šumarima i onima koji se tako osjećaju. Sve radove na digitalizaciji cjelokupnog materijala i njegovoj internetskoj prezentaciji obavio je Branko Meštrić. Svi autori su svoje djelo dragovoljno ustupili Hrvatskom šumarskom društvu, odnosno svim hrvatskim šumarima na korištenje.
Pozivaju se svi šumari, ali i ostali (prijatelji, rođaci, ...) koji imaju informacije o šumarima da na odgovarajućim web stranicama izmjene, odnosno dopune podatke o sebi ili kome drugom šumaru. Dovoljno je potrebne promjene dojaviti na e-mail imenik@sumari.hr.
Ukoliko ne pronađete osobu za koju smatrate da bi trebala biti u Imeniku, molimo da pošaljete e-mail sa prijedlogom i osnovnim informacijama na imenik@sumari.hr, a za to možete koristiti i ovaj UPITNIK, koji je prvenstveno namjenjen apsolventima šumarstva.
Na isti mail mogu se slati i fotografije za nove ili postojeće članove. Molimo da svojim prilogom doprinesete da Imenik hrvatskih šumara bude točniji i kompletniji. Hvala.

radi uvođenja GDPR direktive proveli smo anonimizaciju IMENIKA pa više nisu vidljiva PREZIMENA živih šumara (na mrtve se GDPR ne odnosi); ukoliko ipak želite da se Vaše prezime vidi u Imeniku molimo da na adresu imenik@sumari.hr pošaljete izjavu o tome; posebno naglasite da li želite da se vidi i DATUM ROĐENJA
temeljem vjerodostojnih mailova vratit ćemo Vam Vaše prezime (i datum), a izjavu arhivirati; hvalapo:        
                 lug šum ing(ŠDO) bol (BM)           ost              ?


OSOBNE WEB STRANICE ŠUMARA
Anderle   Anić   Čordašić   Đuričić   Franjković   Frkić   Hirc   Hodić   Kauders   Kesterčanek   Klepac   Knežević   Köröskenyi   Kos   Kosović   Kozarac   Krmpotić   Krulić   Leustek   Levaković   Lončar   Matić   Mandica   Medvedović   Meštrić   Piškorić   Prpić   Radošević   Rauš   Ressel   Skoko   Šavor   Šporer   Tomić   Tomičić   Vanjković   Vidaković   Vlainić  

* na ovom prostoru svaki šumar može otvoriti svoje web stranice; javite se na imenik@sumari.hr