HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari



ID10285
ime M., Branko
zvanje
zanimanje     
dipl. ing. šumarstva i dipl. oec., mr. sc. i dr. sc.
     


lokacija

srednje obr.1963.Šumarska škola KarlovacŠumarski tehničar
apsolvirao1969.
diplomirao16. 2. 1970.
magistrirao1976.Ekonomski fakultet u Zagrebu
doktorirao1982.Ekonomski fakultet u Zagrebu



 Sin Izidora i Emilije r. Mlinarić. Otac mu je bio kovački obrtnik, majka domaćica, a bavili su se i poljodjelstvom. Osnovnu je školu završio u Dugoj Rijeci 1949. g., a srednju Šumarsku školu u Karlovcu 1963. god.
 Šumarstvo je studirao na Šumarskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 16.2.1970. godine. Ekonomski studij započeo je na Ekonomskom fakultetu Zagreb - Centar za ekonomske studije u Varaždinu, a diplomirao je na Fakultetu za komercijalne i organizacijske znanosti u Mariboru - Univerzitet Maribor, Republika Slovenija.
 Poslijediplomski studij završio je 1976. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magistrirao iz područja ekonomike poduzeća, a 1982. postigao je na istom fakultetu doktorat znanosti iz područja regionalna ekonomija.
 Bio je na specijalističkoj praksi u Han. Mündenu, Univerzitet Gottingen, Njemačka i na Šumarskoj akademiji u Lenjingradu, Rusija.
 U tijeku radnoga vijeka bio je najprije stručni referent za šumarstvo i upravitelj šumskog revira, a zatim bio je pomoćnik direktora u drvnoj industriji, rukovoditelj stručne službe za upravne poslove i društveno planiranje na razini općine i regije, direktor industrijskog poduzeća, pročelnik Upravnog odjela za gospodarski razvoj i poljoprivredu Varaždinske županije, a u novije vrijeme obavlja dužnost savjetnika za gospodarstvo u Upravnom odjelu za gospodarski razvoj i poljoprivredu Županije varaždinske.
 Imenovan je visim znanstvenim suradnikom Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 Iz oblasti šumarstva objavio je 2 znanstvena rada (l sa prof. dr. H. Kramerom) i šest znanstvenih radova iz područja ekonomije, a na području stručnih radova objavio je 60-ak radova iz oblasti makroekonomije.
 Član je Hrvatskoga društva ekonomista.

 *** Šumarska škola Karlovac, 1997., s. 83, 131.
 ***: Hrvatski šumarski životopisni leksikon, knjiga 3, TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 1996. ORG

thanks to:
HŠ&HŠD&BM